Hoe sluit ik een zorgverzekering af?

oktober 20, 2017 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Elk jaar is het weer een raadsel; het afsluiten van een geschikte zorgverzekering. Dit komt doordat er tal van mogelijkheden zijn van verzekeraars, verschillen de prijzen over het algemeen aanzienlijk en heeft u ook ontelbare opties voor aanvullende verzekeringen. Om tot een zo goed mogelijke keuze te komen doet u er goed aan om voldoende informatie op te doen. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u weet wat de aandachtspunten zijn.

Verzekeraars vergelijken

De zoektocht naar een verzekeraar is er één die enorm lang kan duren wanneer u niet weet waar er op gelet moet worden. Het is natuurlijk verstandig om te vergelijken aan de hand van prijzen, maar u moet uzelf niet blind staren op prijs. Daarom doet u er ook goed aan om bijvoorbeeld te kijken naar de voorwaarden van de verzekeringen, de mate van het aangeven van eigen voorkeuren en de aanvullende opties. Wij raden u aan om ook de kleineren verzekeraars mee te nemen in deze vergelijking, want dit zijn vaak prijsvechters. Om te concurreren met de grote spelers op de markt moeten zij wel stunten met de prijzen.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn natuurlijk standaard pakketten op het gebied van verzekeringen, maar u moet ook eens kijken naar de aanvullende mogelijkheden. Zo kunt u een tandartsverzekering nemen, maar wij raden u dit alleen aan wanneer u zeker weet dat u er gebruik van gaat maken. Soms zijn twee losse tandartsbezoeken goedkoper dan het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Tip

Bent u op zoek naar een zorgverzekering voor 2017? Zorg ervoor dat u uw huidige zorgverzekering bij de beslissing heeft liggen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u gedekt bent voor de zaken waar u nu ook voor gedekt bent. Er kunnen dus geen onverwachte kosten om de hoek komen kijken. Ook het meenemen van persoonlijke behoeften is belangrijk in dit proces. Zo zijn er verzekeraars die de keuze hebben om zelf een huisarts of ziekenhuis te kiezen. Dit kunt u aangeven in het vergelijkingsproces.

Vraag Welder