Waarom goede voeding belangrijker is dan al het andere

oktober 20, 2017 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Wij leven in een welvarende maatschappij, de westerse wereld zoals wij die kennen heeft overal uitvindingen en oplossingen voor bedacht, als we het alleen over onze voeding hebben dan zijn er al ontelbaar manieren om voeding, vitaminen en mineralen tot je te nemen, en hoe je deze tot je neemt. Echter raken we door alle uitvindingen ook de basis kwijt. Neem bijvoorbeeld voedingssupplementen of vitaminepillen. Waarom zou je deze gebruiken, als je gewoon simpel al uit je voeding kan halen? Precies, dat is wat ik bedoel, we zijn de basis een beetje kwijt. Wanneer je voeding goed is, heb je geen supplementen, diëten, of andere manieren van afvallen meer nodig, een beetje beweging of zelfs meer dan een beetje zoals sporten is altijd welkom, en houd je ook jong en gezond, maar de basis en dus de oplossing voor al je problemen zit in je dagelijkse voeding.

Waarom goede voeding zo belangrijk is.

Ons lichaam heeft om goed te functioneren elke dag een bepaalde hoeveelheid bouwstoffen nodig, deze kun je allemaal uit voeding halen, eet je verkeerd, ja dan kun je teveel of te weinig van bepaalde voedingstoffen binnen krijgen, dat is dus wanneer je aankomt, of juist afvalt. Een perfect eetpatroon zorgt er dus voor dat deze verhoudingen in balans zijn en je je nooit zorgen hoeft te maken over je gewicht en je gezondheid. Een dergelijk eetpatroon is voor iedereen anders, maar over het algemeen is er een makkelijk te hanteren gemiddelde voor mannen en vrouwen.

Voedingschema of eetpatroon.

Waarom het voor de meeste mensen moeilijk is om voor ene gezond eetschema te zorgen, is omdat we dagelijks worden afgeleid door al het lekkere wat je in de winkel ziet liggen, en natuurlijk kan een zakje chips of een stuk chocola op z,n tijd geen kwaad, hier zitten tenslotte ook voedingstoffen in die je lichaam nodig heeft. Het probleem zit hem vaak in de interesse, die veel mensen gewoon niet hebben, tot dat ze aankomen en willen afvallen, dan gebeurd er vaak het volgende, je kiest voor een dieet of afvallen methode, je geeft veel geld uit omdat je snel hoopt af te vallen. Niets is minder waar, en zelfs als het waar is dan leer je nog niks over gezonde voeding en een uitgebalanceerde voeding. Je valt waarschijnlijk af, maar komt net zo hard weer aan. Zonde geld toch?

Aankomen, gebeurd niet in een dag of een week, afvallen dus ook niet! Wanneer je wel snel gaat afvallen, dan gebeurd dat omdat je je lichaam tekort doet, en even voor een korte duur van midden mishandeld, ja dit klinkt raar, maar het is de waarheid. Afvallen is verder niets mis mee, mits je ene dieet niet te lang volgt, of het op een gezonde manier doet zoals met sport. Daarnaast komen we altijd weer terug bij onze voeding, die gewoon goed moet zijn.

Maar hoe zorg je voor een gezond eetschema?

Zoals het gezegde luid, zijn er meerdere wegen naar Rome, echter is er een de beste en de snelste. Toch kan het voor iedereen anders zijn. Als je wat geld te besteden hebt, en het echt wilt, dan kun je voor een diëtist of voedingsconsulent kiezen. Vrij prijzig maar ten alle tijden goedkoper dan het proberen van meerdere diëten. Wanneer je hier voor kiest krijg je persoonlijke begeleiding en wordt er een schema helemaal op jouw leefsituatie gemaakt. Hiervoor zit je wel regelmatig met de expert rond de tafel en kost het naast veel geld ook veel tijd.

Een andere manier kan zou kunnen zijn, dat je jezelf gaat inlezen over wat gezonde voeding is, er zijn veel websites te vinden waarop tientallen tips met betrekking tot gezonde voeding staan. Deze tips kun je gebruiken, je kan ook iets verder gaan en een boek lezen, zo kun je jezelf de basis van voeding en hoe het menselijke lichaam werkt aanleren en veel beter begrijpen waarom en voor welke voeding je moet kiezen. Een tijd rovend klusje waar je echt zin in moet hebben. Maar goed zie het als zelfontplooiing.

Een manier die een paar jaar geleden nog niet beschikbaar was, is door uit een foodbox te gaan eten. Deze complete maaltijdboxen besparen je een heleboel tijd en zorgen voor een wekelijkse gezond eetschema. Hoe zit dat? Deze foodboxen en geloof me er zijn er in Nederland alleen al ene flink aantal. Ze kopen hun ingrediënten direct bij Nederlandse telers in, vaak zijn het seizoens-producten, waardoor ze goedkoper zijn, verser en direct na het plukken of oogsten al bij jou in je box kunnen zitten. Daarnaast worden de recepten die je in zo,n foodbox aantreft bedacht door echte experts, mensen die voedingsleer hebben gestudeerd, diëtisten, consulenten en top chef-koks bedenken samen de recepten, en zorgen dat jij elke week gezond gevarieerd eet.

En dan zijn het echt geen saaie recepten, naast het feit dat ze zo worden klaar gezet, dat jij ze snel kunt maken zijn ze alles behalve saai. Zo eet je elke week weer wat anders, en toch gezond waarin alle nodige voedingsstoffen zitten. Er zijn een flink aantal maaltijdboxen, en ook verschillende boxen voor bijvoorbeeld, families, vegetariërs of veganisten. OOk wanneer je het liefst alleen maar biologisch wilt eten is er genoeg keuze. Denk bijvoorbeeld aan de Maaltijdbox van AH, De Foodbox van Albert Heijn, wordt door het team van voedingsdeskundigen van Allerhande elke week weer voorzien van de lekkerste gezonde recepten.

Een ander voorbeeld en misschien wel bekender is die van HelloFresh, maar ook Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox, Beebox, De Krat en Streekbox zijn voorbeelden van hele goede maaltijdboxen in Nederland. Mocht je dit een keer willen bestellen, maar nog niet weten welke je wilt proberen, dan zou je op onderstaande website even kunnen rondkijken, daar worden ze allemaal vergeleken en vind je tevens voor elke box een kortingscode waarmee je een eerste maaltijdbox bestelling voor een klein bedrag kunt maken.

www.maaltijdbox-vergelijken.nl

Vraag Welder