Aankomen in gewicht? Dit zijn de 3 beste supplementen

juni 20, 2022 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Het lijkt zo makkelijk; een paar kilootjes aankomen. Maar mensen die struggelen met ondergewicht weten hoe moeilijk het is om het cijfertje op de weegschaal te laten stijgen. Wanneer je graag wilt aankomen in gewicht of spiermassa op wilt bouwen, is het belangrijk om energierijke maaltijden toe te voegen aan je voedingspatroon. Dit kun je doen door je normale voeding aan te passen, maar ook met behulp van speciale supplementen. Dit zijn drie voedingssupplementen die kunnen helpen bij aankomen.

Eiwitshakes voor aankomen in gewicht

Als je aan wilt komen, moet je meer calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Je creëert als het ware een calorieoverschot. Ben je een fanatieke sporter en wil je graag meer spiermassa creëren? Dan is het eten van voldoende eiwitten vooral heel belangrijk. Eiwitten dragen namelijk bij aan het behouden, opbouwen en herstellen van je spieren. Je kunt het uit normale voeding halen, maar ook uit eiwitshakes. Het drinken van eiwitshakes is een makkelijke manier om dagelijks genoeg eiwit binnen te krijgen en op deze manier aan te komen. 

Meer energie binnenkrijgen met weight gainers

De naam zegt het al, maar weight gainers zorgen ervoor dat je op een makkelijke manier extra calorieën binnen krijgt. Een weight gainer bestaat uit een combinatie van koolhydraten, eiwitten, aminozuren, vitamines en mineralen. Eigenlijk alle belangrijke stoffen die je lichaam nodig heeft. Je neemt weight gainers als je moeite hebt met aankomen door gewone voeding of als je meer spieren op wilt bouwen. 

Een tip: vervang je normale maaltijden niet door weight gainers. Het is een supplement en deze gebruik je dus als toevoeging aan je normale voedingspatroon. 

Creatine voor meer spiermassa

Naast eiwitshakes en weight gainers hoort ook creatine thuis in het rijtje aankom supplementen. Je denkt bij aankomen misschien niet direct aan creatine, maar het is bewezen dat het stofje een belangrijke rol speelt bij gewichtstoename. Creatine gebruik je normaalgesproken voor het verbeteren van trainingsprestaties, maar het heeft ook invloed op je lichaamssamenstelling. Studies hebben aangetoond dat het combineren van creatine met weerstandstraining tot een grotere toename van spiermassa leidt. Door een paar gram per dag te nemen, kun je je doelstellingen snel bereiken en dus aankomen in gewicht.

Creatine of andere supplementen voor aankomen in gewicht bestellen? Op Supplementenspecialist.nl vind je een groot aanbod aankom supplementen. En dan hebben we het niet over chemische poeders, maar lekkere shakes!

Vraag Welder