Hulp nodig met afvallen? Kies voor een BGN gewichtsconsulent

maart 22, 2023 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Veel mensen willen afvallen, maar vinden het lastig om dit zelfstandig te doen. Een BGN gewichtsconsulent kan hierbij helpen. In dit blog vertellen we wat een BGN gewichtsconsulent doet en hoe deze kan bijdragen aan een gezonder leven.

 

Wat is een BGN gewichtsconsulent?

Een BGN gewichtsconsulent is een professional op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing. De afkorting BGN staat voor Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Een BGN gewichtsconsulent werkt volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad en de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Wat doet een BGN gewichtsconsulent?

Een BGN gewichtsconsulent helpt mensen bij het veranderen van hun eet- en leefpatroon om een gezonder gewicht te bereiken. Dit kan door middel van individuele begeleiding, groepsbijeenkomsten, workshops of online coaching. De gewichtsconsulent geeft advies over gezonde voeding en beweging, en helpt bij het opstellen van een persoonlijk voedings- en beweegplan. Ook kan de gewichtsconsulent ondersteunen bij het opbouwen van een gezonde relatie met voeding en het omgaan met emotioneel eten.

 

Voordelen van begeleiding door een BGN gewichtsconsulent

Er zijn veel voordelen verbonden aan begeleiding door een BGN gewichtsconsulent. Enkele voordelen zijn:

  1. Deskundig advies

Een BGN gewichtsconsulent heeft kennis van voeding en gewichtsbeheersing. Hierdoor kan hij of zij deskundig advies geven over gezonde voeding en beweging.

  1. Persoonlijke begeleiding

Een BGN gewichtsconsulent biedt persoonlijke begeleiding. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met persoonlijke wensen, behoeften en omstandigheden. Hierdoor is de begeleiding op maat gemaakt en effectiever.

  1. Motivatie en support

Een BGN gewichtsconsulent kan motiveren en support bieden tijdens het afvalproces. Dit kan ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft en het volhoudt.

  1. Gezonde relatie met voeding

Een BGN gewichtsconsulent kan ondersteuning bieden bij het opbouwen van een gezonde relatie met voeding. Dit kan zorgen voor een duurzame verandering in eetgedrag.

Conclusie

Een BGN gewichtsconsulent zoals bijvoorbeeld Healthyfoodmoments.nl, kan helpen bij het afvallen en het bereiken van een gezonder leven. Door deskundig advies, persoonlijke begeleiding, motivatie en support, en ondersteuning bij het opbouwen van een gezonde relatie met voeding, kan een BGN gewichtsconsulent bijdragen aan een succesvolle en duurzame verandering in eet- en leefpatroon. Twijfel je of een BGN gewichtsconsulent iets voor jou is? Neem dan contact op met een gewichtsconsulent bij jou in de buurt voor een vrijblijvend gesprek.

Vraag Welder