Krachttraining voor vrouwen: 3 tips om op te bouwen

september 7, 2022 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Om zoveel mogelijk baat bij krachttraining te hebben is het verstandig om goede krachttraining tips in acht te nemen. Als je dit doet zal je zien dat veel van die tips gaan over de techniek. Bij de juiste techniek train je precies die spieren waar het om gaat. Bovendien voorkom je op deze manier eenvoudig eventuele blessures. Een van de belangrijkste gedachten achter de juiste techniek is het opbouwen van krachttraining voor vrouwen.  In dit artikel leggen we je uit welke 3 tips je kunt gebruiken om verantwoord krachttraining op te bouwen.

Krachttraining geleidelijk verzwaren

Een goede opbouw in het trainingsprogramma is belangrijk. In beginsel komt het erop neer dat je na iedere workout iets zwaarder gaat trainen op basis van de technieken die je leert. Zo zorg je ervoor dat je je spieren blijft uitdagen en de groei van jouw spiermassa controleert. Zo voorkom je dat je als beginner te snel spiermassa opbouwt, waardoor je als gevorderde haast geen vordering meer kan maken. Onthoud, als je de techniek niet beheerst kan je beter even wachten met omhoog gaan in gewicht. Zo voorkom je dat je jouw lichaam forceert en je jezelf onbewust alsnog een foute techniek aanleert en de kans op blessures daarmee juist vergroot.

 

Ga met je hele lichaam aan de slag

Als beginner is het verstandig om je hele lichaam te trainen, dus focus niet alleen je buikspieren als je een strakkere buik wilt. Zo voorkom je dat jouw lichaam uit verhouding raakt of niet voldoende kracht opbouwt. Als (half) gevorderde kun je in korte intervallen wel aan de slag met een bepaalde spiergroep, maar ook dan moet je de rest van je lichaam niet vergeten.

 

Een onmisbaar ingrediënt voor krachttraining

Of je nou beginner, half gevorderd of gevorderd bent, je mag niet vergeten om altijd naar jouw lichaam te luisteren en op jouw lichaam te letten. Zo heb je in geval van oververmoeidheid of ziekte volledige rust nodig en is het beter een training over te slaan. Als je wel gaat trainen is het belangrijk eerst een goede warming-up te doen zodat je beter presteert, meer spiermassa opbouwt en blessures voorkomt. Tot slot is het belangrijk jouw lichaam tijd voor herstel te gunnen door  voldoende rust te nemen tijdens de work-outs. Uiteraard vertellen we je graag meer over verantwoorde krachttraining.

Vraag Welder