Lichaamseigen stof tegen veroudering

oktober 20, 2017 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Een jong uiterlijk behouden is wat veel mensen proberen te bereiken. Dit is mede de reden dat de trend rondom hyaluronzuur zo groot is. We zien het terug in veel reclames en producten, maar wat is het? Wat kun je ermee en wat doet het voor je huid? Dit zijn vragen die veelal gesteld worden over hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zorgt dat de gewrichten in het menselijk lichaam goed soepel blijven. De stof is niet alleen terug te vinden in gewrichten maar ook in zenuwweefsel, bindweefsel, epitheelweefsel en in de huid. Het wordt dus op vele plekken in het lichaam aangemaakt en is dus een van de bouwstenen van ons lichaam. Het hyaluronzuur zorgt er tevens voor dat onze huid soepel en elastisch blijft en dat rimpelvorming wordt tegen gehouden. Dit is de reden dat we hyaluronzuur ook veel terug zien komen in verouderingscrèmes. Door het gebruik van het zuur in de crème blijft de huid vochtig en verzorgd. Het blijft bovendien iets jonger en strakker en dat is het resultaat dat iedereen graag wil bereiken. Deze crèmes kunt u op verschillende plekken kopen, waaronder de drogisten en natuurwinkels.

Toch wordt hyaluronzuur ook in een puurdere vorm gebruikt voor min of meer dezelfde doeleinde, maar dan op een andere manier. Het zuur kan gebruikt worden in verschillende botox zones bij cosmetische behandelingen. Via botox fillers kan het hyaluronzuur sneller en gerichter gebruikt worden dan bij een crème. Je kunt je huid dus op een snellere manier een jongere uitstraling geven. Dit klinkt misschien ideaal, echter is het slechts een tijdelijke oplossing. Het effect blijft maar zichtbaar voor vier maanden en hierna zullen de rimpels weer langzaam terug komen. Wil je toch eens navraag doen wat een dergelijke behandeling voor jou zou kunnen betekenen? Maak dan eens een afspraak of een consult en verdiep je in de mogelijke behandeling die voor jou van toepassing kan zijn.

Vraag Welder