Magnetiseur

september 8, 2018 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Veel mensen kiezen ervoor om langs te gaan bij een magnetiseur als ze kampen met gezondheidsklachten. Vaak zijn ze al langs geweest bij artsen en specialisten, maar is er geen duidelijke medische oorzaak te vinden voor hun klachten. Bij geestelijke, emotionele of mentale gezondheidsklachten kan het helpen om langs te gaan bij een magnetiseur. Wat is dit voor iemand, wat doet hij of zij en is er een vergoeding mogelijk voor deze behandelwijze?

Wat is een magnetiseur?

Een magnetiseur is iemand die via zijn of haar handen levensenergie doorgeeft. Het is een paranormale geneeswijze die gebaseerd is op het werk van Franz Anton Mesmer. Er wordt energie doorgegeven vanuit de magnetiseur zelf of via een externe bron, bijvoorbeeld universele levensenergie. Het gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarin de mens uit energiecentra (de chakra’s) en energielichamen (de aura) bestaat.

Waarom kies je voor een magnetiseur?

Magnetiseren wordt bij een breed scala aan klachten ingezet. Vaak wordt het toegepast bij allerlei psychische gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan stress, angst, slapeloosheid, depressies en faalangst. Doel van het magnetiseren zelf is om de verstoorde energiebalans weer te herstellen. Al snel tijdens het magnetiseren kun je al een positief effect waarnemen.

Is magnetiseren verantwoord?

Magnetiseren is verantwoord, maar je kunt wel sensaties ervaren tijdens een sessie. Tintelingen, warme of koude gevoelens, spiertrekkingen, emoties of ontspanning, het kan allemaal. Dit hoeft echter niet, want iedereen is tenslotte uniek. De sessies duren veelal zo’n drie kwartier tot twee uur, dit verschilt vaak per therapeut.

Wordt magnetiseren vergoed door de zorgverzekering?

Een behandeling door een magnetiseur wordt sowieso niet vergoed door de basiszorgverzekering. Je komt alleen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering, mits dit natuurlijk is meeverzekerd. Het verschilt per verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit kun je eenvoudig nagaan bij je eigen zorgverzekeraar door telefonisch of digitaal te informeren naar de polisvoorwaarden.

Voor meer informatie, ga dan naar www.zoma-opleidingen.nl.

Vraag Welder