Mondkapjes 3 laags kopen bij drogisterij of online

augustus 19, 2020 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Mondkapjes maken ondertussen al een vertrouwd onderdeel uit van ons straatbeeld en wil je mondkapjes 3 laags kopen, dan zal je zien dat deze niet lastig te vinden zijn. Er zijn 2-laags en 3-laags mondkapjes en de 3-laags mondkapjes bieden iets meer bescherming. De mondkapjes die in het openbaar vervoer verplicht zijn gemaakt zijn niet-medische mondkapjes en daarvan zijn 2- en 3 laags varianten. Hier vind je informatie over waar je mondkapjes 3 laags kunt kopen en waar je dan rekening mee moet houden.

Mondkapjes 3 laags kopen online

Een logische plek om je mondkapjes 3 laags te kopen is bij een online verkoper. En sinds de Coronacrisis zijn deze massaal opgedoken. Er worden enerzijds mondkapjes gemaakt en verkocht door particulieren en anderzijds worden ze massaal aangeboden door de groothandels. Koop je een mondkapje online, kies dan een Nederlandse verkoper. Deze weet van de regels die in ons land gelden en zal daar met de mondkapjes die ze verkopen op inspelen. Het is ook belangrijk dat je op zoek gaat naar kwaliteit en dat je de productspecificaties en klantenrecensies goed doorleest. Voor zekerheid kies je voor een webwinkel van een bekende drogisterij of van een groot online verkoopplatform.

Je mondkapjes kopen in de winkel

Omdat mondkapjes in Nederland verplicht zijn gemaakt in het openbaar vervoer, kun je je mondkapjes 3 laags ook kopen bij een verscheidenheid aan winkels. Alle grote drogisterijen bieden ze aan en ook op het station liggen ze in de verkoop. Mondkapjes 3 laags kopen in de winkel heeft als voordeel dat je de mondkapjes kunt zien voordat je ze aanschaft en dat je gemakkelijk even met een medewerker praat als je vragen hebt of er niet uit komt. Daarnaast heb je ze direct en kun je vanaf dat moment direct de bus, trein, metro of tram instappen op weg naar je bestemming.

Niet-medische mondkapjes zijn verplicht

Wanneer je je mondkapjes 3 laags gaat kopen, is het goed om je te realiseren dat je geen medisch mondkapje nodig hebt. Deze medische mondkapjes zijn bedoeld voor medisch personeel dat dagelijks met zieke mensen omgaan en zichzelf en anderen moeten beschermen. Zonder medische mondkapjes kunnen zij hun werk niet doen en dat wil je niet op je geweten hebben. Om er zorg voor te dragen dat de medische mondkapjes goed op voorraad blijven schaf je zelf dus alleen niet-medische mondkapjes aan. Deze informatie staat duidelijk op de verpakking vermeld.

Mondkapjes kopen om anderen te beschermen

De 3 laags niet-medische mondkapjes zijn ook om een andere reden door de overheid verplicht gemaakt. Als iedereen deze namelijk draagt zal iedereen samen 95 procent minder bacteriƫn de lucht in brengen. Dat levert een aanzienlijk lagere kans op besmetting op. De niet-medische mondkapjes beschermen je dus niet tegen het oppakken van het virus, maar het verspreiden ervan. Doen alle reizigers in een voertuig dit, zoals nu dus het geval is, dan is een betere bescherming ook niet nodig.

 

 

Vraag Welder