Tip voor werkgevers tijdens de corona crisis

april 28, 2020 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Ben je werkgever en zie je door de corona crisis niet meer hoe je je werknemers moet gaan betalen? Het UWV en de regering heeft de werktijdverkorting regeling veranderd naar de NOW-regeling (noodmaatregel overbrugging behoud werkgelegenheid), zodat er niet te veel mensen op straat komen te staan doordat hun bedrijf ze niet meer kunnen uitbetalen. Deze regeling geldt alleen bij een omzetverlies van minstens 20% voor bedrijven. Wanneer jij hulp nodig hebt bij de sociale zekerheid van je bedrijf, en misschien ook begeleiding hierbij nodig hebt, kan je gemakkelijk contact opnemen met HCS, en zij zullen je hiermee helpen. Daarnaast kan HCS ook makkelijk en snel antwoord geven op al je vragen over de NOW-regeling. Er is voor de nieuwe NOW-regeling ook een rekentool gemaakt, deze NOW-rekentool is makkelijk in gebruik en hiermee kan je eenvoudig berekenen of je bedrijf in aanmerking komt voor de NOW-regeling, en hoe hoog het voorschot is dat verwacht kan worden.

Wat is de NOW-regeling?

De NOW-regeling heeft als doel om in tijden van zware terugval in de omzet van ten minste 20%, het voor werkgevers mogelijk te maken om hun werknemers zoveel mogelijk in dienst te houden voor de uren die zij werkten voordat er sprake was van deze terugval. Werkgevers kunnen op grond van de NOW een subsidie hiervoor ontvangen. Hiermee komen zij de betaling voor de werknemers tegemoet die in dienst zijn bij de werkgever. Dit zijn werknemers met een contract voor onbepaalde tijd en werknemers met een flexibel contract voor zover zij in dienst blijven en loon ontvangen van de werkgever. Voor deze regeling kunnen ook uitzend- en payrollbureaus zich aanmelden, voor zover zij hun uitzendkrachten in dienst houden.

Als je als werkgever uiteindelijk in aanmerking komt voor de NOW-regeling, kan je deze aanvragen via UWV. Binnen 4 weken hoor je dan van de UWV of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor de NOW, hoe hoog de subsidie gaat zijn en wanneer je dit ontvangt. De tegemoetkoming kan voor minstens 3 maanden worden aangevraagd, als uiteindelijk blijkt dat nog langer nodig is, kan dit worden verlengd met nog eens drie maanden.

Vraag Welder