Tips voor een goede nachtrust

juni 13, 2019 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Niets is zo frustrerend als een slechte nachtrust. Een goede nachtrust laat ons lichaam herstellen en verjongen zodat we de uitdagingen van de volgende dag aankunnen. Een slechte slaap kan leiden tot traag gedrag, langzamer nadenken en meer prikkelbaarheid. Om goed te kunnen slapen, moeten er verschillende elementen aanwezig zijn om dit te kunnen vergemakkelijken. Als je één van de stappen overslaat, kan een slechte nachtrust het gevolg zijn.

Krijg een comfortabel matras

Een gemiddeld matras kan maximaal 5 – 8 jaar worden gebruikt. Als het langer wordt gebruikt, beginnen de veren te verslijten en gaat alle ondersteuning achteruit. Zorg ervoor dat je je matras vervangt als je het langer dan een decennium hebt gebruikt.

Eet niet vlak voor je gaat slapen

Naarmate de dag vordert, begint het metabolisme van het lichaam te vertragen. Het vermogen om voedsel goed te verteren vermindert naarmate het zich klaarmaakt voor de slaap. Eten vlak voor het slapen kan misselijkheid of maagklachten veroorzaken, wat resulteert in een rusteloze slaap. Je moet om ongemak te voorkomen proberen je laatste maaltijd minstens drie uur voor het slapengaan te nuttigen.

Schakel alle elektronica uit

Sommige mensen kijken graag voor het slapengaan naar films of naar de televisie, maar dit is eigenlijk een grote vergissing. Wanneer je een gadget of elektronica gebruikt, reageert het lichaam door meer opgewonden en geanimeerd te raken. Het bloed stroomt sneller en de hartslag stijgt. Dit maakt het echt moeilijk om in slaap te vallen omdat het lichaam in de ‘actie-modus’ is wanneer het in de ‘rust-modus’ zou moeten zijn.

Zorg voor een koele kamer

Als de temperatuur in je kamer te hoog is, kan dit zorgen voor rusteloze en ongemakkelijke slaapomstandigheden. Het lichaam moet zichzelf afkoelen om zich voor te bereiden op bed. Daarom is het zo moeilijk voor mensen om in de zomer in slaap te vallen. Zorg ervoor dat je kamer is ingesteld op een comfortabele en iets koudere temperatuur.

Investeer in een verstelbaar bed

Dit is een geweldige optie voor mensen die lijden aan slapeloosheid of stress. Een verstelbaar bed kan mensen helpen om de exacte positie te vinden, die ze nodig hebben om een goede nachtrust te krijgen.

Vraag Welder