Veilig werken op kantoor

juli 22, 2020 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

De coronacrisis heeft behoorlijk veel impact op ons leven. Thuis ondervinden we er niet bijzonder veel hinder van, maar buiten de deur wel. Zo moeten we in de openbare ruimte bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dit is ook op kantoor het geval. Makkelijk is dit echter niet. Om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen, moet er veilig gewerkt worden op een kantoor. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij geven je hieronder een aantal handige tips om veilig te kunnen werken op kantoor.

Gebruik hulpmiddelen om deuren te openen

Wanneer een kantoor onderdeel uitmaakt van jouw bedrijf, heb je ongetwijfeld te maken met de nodige deuren. Dit brengt in deze tijd een nadeel met zich mee. Lang niet iedere ondernemer ziet echter een nadeel in de aanwezigheid van veel deuren. Hierdoor zijn ruimtes immers van elkaar gescheiden en dat is soms wel zo prettig. Bedenk je echter wel dat er dagelijks talloze personen aan de deurklink zitten. En dat is in deze tijd niet echt een prettige gedachte.

Om te voorkomen dat talloze mensen aan de deurklink zitten, kun je alle deuren open laten staan. In dat geval is een ruimte echter niet meer afsluitbaar. Bovendien kan het behoorlijk tochten wanneer er meerdere deuren geopend zijn. Dit is dus niet echt wenselijk. Gelukkig kun je de deuren op jouw kantoor ook gewoon dicht laten zitten. Wanneer je een handsfree deuropener verspreidt onder jouw medewerkers, kunnen zij de deur openen zonder met hun hand aan de deurklink te zitten.

Zorg voor voldoende afstand

Naast het handmatig openen van deuren lopen veel ondernemers tegen problemen aan voor wat betreft de afstand op kantoor. Medewerkers die op kantoor werken, moeten namelijk 1,5 meter uit elkaar zitten. Dit is niet altijd even makkelijk. In sommige situaties komen medewerkers onbewust toch dichter bij elkaar in de buurt. Dit wil je voorkomen, want de kans op besmetting met het coronavirus is groter wanneer medewerkers dichter dan 1,5 meter bij elkaar in de buurt zijn. Je kunt in dat geval een SAFEDI kopen. Met deze Bluethooth buttons zorg je namelijk voor voldoende afstand. Een button geeft namelijk een optisch en akoestisch signaal af wanneer je te dicht bij iemand met zo’n button in de buurt bent.

Hang een scherm op tussen bureaus

Afstand houden is niet altijd voldoende. Zo kan er speeksel in de rondte vliegen wanneer medewerkers met elkaar praten. Via speeksel kan het coronavirus zich verspreiden. Het is dus niet wenselijk dat jouw medewerkers te maken krijgen met speeksel van een ander. Hang daarom een scherm van bijvoorbeeld plexiglas op tussen twee bureaus. Op deze manier voorkom je dat speeksel van de één bij de ander terecht kan komen. Je kunt ook schermen aan de zijkant van een bureau plaatsen. Door deze schermen wordt werken op kantoor een stuk veiliger.

Vraag Welder