Volg je beauty droom

december 18, 2020 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Houd jij van beauty, fashion en alles wat hiermee te maken heeft? Heb je altijd al willen werken in de beautybranche, maar nooit de stap durven nemen? Wat houdt je tegen? Er zijn namelijk veel mogelijkheden in de beautybranche en ook voor jou is er vast een leuke afwisselende baan weggelegd. Lees er alles over in dit artikel.

Nagels en handen

Was je als klein kind ook al in de weer met nagellak? Wilde je het liefst al je nagels in verschillende kleuren lakken? En ook nu vind je nagels nog steeds leuk om te lakken, te vijlen en te verzorgen? Dan is een nagelstyliste cursus wellicht iets voor jou. Als nagelstyliste ben je de hele dag bezig met mensen. Je handen vormen vaak het visitekaartje van jezelf. Dat je handen en nagels er netjes en verzorgd uitzien is dan ook erg belangrijk. Als nagelstyliste kun je meer dan alleen nagels lakken. Zo leer je tijdens de cursus verschillende technieken om nagels te verlengen, handen te verzorgen, om te gaan met probleemnagels en je wordt zo opgeleid dat je volledig zelfstandig een eigen nagelstudio kunt runnen. 

Haar en kapsels

Was jij als klein meisje juist altijd bezig met het haar van je poppen, je zusje en jezelf? Dan is een opleiding tot kapster een uitstekend idee. Als kapster kun je de hele dag bezig zijn met haar. Het is enorm uiteenlopend. Zo krijg je klanten met kort haar, waar je een pittig model in moet knippen, klanten met lang haar die een mooi kapsel willen, maar ook het kleuren van haar is een onderdeel van jouw werkzaamheden. Je kunt je eigen kapsalon starten, maar het is uiteraard ook mogelijk om ervaring op te doen in een bestaande kapsalon.

Make up en huidverzorging

Ook een schoonheidsspecialiste is met beauty bezig. Niet alleen brengt een schoonheidsspecialiste make up aan, ook weet zij alles van gezichtsverzorging. Door de juiste crèmes en lotions aan te brengen wordt je huid heerlijk zacht en vertoont het minder tekenenen van veroudering. Ook leert een schoonheidsspecialiste om te gaan met een probleemhuid en hoe deze het best behandeld kan worden.   

De beautysalon 

Met je eigen beautysalon kun je al deze beauty beroepen ook eenvoudig combineren. Misschien is één van je vriendinnen wel kapster, terwijl jij de nagels verzorgt en een ander weer als schoonheidsspecialiste fungeert. Samen kun je op die manier het hele plaatje aanbieden bij de klant en hoeft deze slechts één moment in te plannen. Lekker efficiënt en erg verhelderend!

Vraag Welder