Wat is het paleo dieet en wat zijn de voordelen?

juni 2, 2023 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Het paleo dieet is gebaseerd op het idee dat we moeten eten zoals onze voorouders dat deden tijdens de paleolithicum-periode. Dit betekent dat het dieet bestaat uit voedingsmiddelen die in die tijd beschikbaar waren, zoals vlees, vis, groenten, fruit en noten. Het dieet bestaat uit onbewerkte voedingsmiddelen.

 

Waarom is het paleo dieet ontworpen?

Het paleo dieet is ontworpen om de gezondheid te verbeteren en om gewicht te verliezen door het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen en het vermijden van voedingsmiddelen die volgens sommigen een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid. Vergeet ook geen voedingssupplementen van bijvoorbeeld Paleo Powders in te nemen. 

Voordelen van het paleo dieet

Een van de voordelen van het paleo dieet is dat het rijk is aan voedingsstoffen, zoals eiwitten, gezonde vetten en voedingsvezels. Vlees, vis, groenten, fruit en noten zijn allemaal goede bronnen van deze voedingsstoffen. Het dieet kan ook helpen om ontstekingen te verminderen en het risico op bepaalde chronische aandoeningen te verlagen.

Een ander voordeel van het paleo dieet is dat het gericht is op het consumeren van natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Dit betekent dat je voedingsmiddelen eet die niet zijn bewerkt of verwerkt en die geen kunstmatige toevoegingen bevatten. Dit kan helpen om de hoeveelheid suiker en andere ongezonde toevoegingen die je binnenkrijgt te verminderen.

 

Nadelen van het paleo dieet

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het paleo dieet. Ten eerste kan het moeilijk zijn om het dieet vol te houden, vooral als je gewend bent om bewerkte voedingsmiddelen te eten. Het kan ook moeilijk zijn om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen als je bepaalde voedingsmiddelen vermijdt, zoals granen en zuivel.

Daarnaast kan het paleo dieet duurder zijn dan andere diëten, omdat het gericht is op het consumeren van biologische, onbewerkte voedingsmiddelen. Dit kan een belemmering zijn voor sommige mensen die het dieet willen volgen.

Vraag Welder