Zelf een voedingsschema maken

oktober 20, 2017 - Vraag Welder

Comments are off for this post.

Bent u van plan om uw levensstijl om te gooien? Dan zult u ook uw eten moeten aanpassen. Dit kan aan de hand van één van de vele bekende diëten, maar in sommige gevallen is dit echter niet mogelijk want niet iedereen is hier voor weggelegd. Een persoonlijk voedingsschema is natuurlijk een stuk beter, want zo worden persoonlijke wensen en behoeften meegenomen in het schema. U kunt dit ook zelf doen en daarover zullen wij u deskundig informeren.

Bekijk persoonlijke behoefte

Wanneer u een schema gaat opstellen moet u er allereerst achter komen wat uw lichaam in een dag verbruikt. Als u wilt afvallen moet u bijvoorbeeld minder energie binnen krijgen dan uw lichaam verbruikt. Bij bulken (het aankomen in gewicht) moet u juist meer energie binnen krijgen en op deze manier zwaarder worden. Dit gewicht zal u dan later weer om gaan zetten in spiermassa, maar op deze manier kunt u het snelst groeien in massa.

Doel van het schema

Naast het persoonlijke plaatje moet er natuurlijk ook gekeken worden naar de doelen die gesteld moeten worden. Is het idee om af te vallen? Dan moet u altijd qua energie inname onder het energieverbruik blijven zitten. Dit is natuurlijk te bewerkstelligen wanneer er een haalbaar en realistisch schema is gemaakt.

Naast afvallen kunt u ook bulken. Dit is het op een natuurlijke manier aankomen in gewicht voor een bepaalde periode en hierna dit aangekomen gewicht weer omzetten in spiermassa. Ook kunt u cutten. Dit is het verliezen van vetmassa en het aankomen van spiermassa. Vraag een adviseur naar de beste mogelijkheden voor u persoonlijk.

Combineren met trainen

Het eten moet echter wel goed gecombineerd worden met de trainingen die gedaan worden, want wanneer dit niet het geval is kunnen er klachten ontstaan. Zo moet u ervoor zorgen dat er tot twee uur voor de training geen grote maaltijden worden gegeten.

Bij het sporten heeft uw lichaam namelijk behoefte aan zuurstof en bloed, maar het verteren van eten zit in hetzelfde schuitje. Wanneer aan beide processen wordt gewerkt zult u merken dat er maagklachten kunnen ontstaan.

Vraag Welder